HR-konsulent Søren Harboe Thomsen fra Wolturnus i Nibe

PRAKTIK FØRTE TIL JOB……. I ANDEN VIRKSOMHED

”Så da hun blev inviteret til en jobsamtale hos en anden virksomhed midt i praktikperioden, var hun dels i ”god form”, og dels kunne hun fortælle, at hun arbejdede hos os og bruge det som reference."

”Nej, af dem vi har haft i praktik fra AS3 Employment, er ingen blevet fastansat i Wolturnus ”, svarer HR-konsulent Søren Harboe Thomsen på spørgsmålet om, hvor tit praktik fører til job hos dem. ”Men to af dem fik job i andre virksomheder, mens de var i praktik hos os”.

”En af dem”, husker han, ” var ikke særlig positiv, da hun mødte op mandag morgen for at begynde på sin praktik, men i løbet af et par dage var paraderne nede, hun blev en del af fællesskabet, og det var tydeligt, at hun blev motiveret af arbejdet, kom i bedre humør og i det hele taget begyndte at trives. Hun fik noget at stå op til, og der var nogen, der regnede med hende og forventede noget af hende”, fortæller han og fortsætter, ”Så da hun blev inviteret til en jobsamtale hos en anden virksomhed midt i praktikperioden, var hun dels i ”god form”, og dels kunne hun fortælle, at hun arbejdede hos os og bruge det som reference. Hun fik jobbet, og så synes vi jo, at vi har bidraget til, at hun er kommet videre i sit liv, og det har vi det godt med”.

I Wolturnus er der ingen automatik omkring det at tage ledige i praktik. Det handler dels om timing, der skal være nogle reelle opgaver til praktikanten at løse, og dels skal der være et match mellem opgaven og kandidatens kompetencer. Når kandidaten begynder i praktikken, er der en opstartsplan, et introduktionsforløb, og så er Søren Harboe Thomsen selv tilknyttet som mentor. ”Vi vil gerne sikre, at det giver mening for begge parter, og at det bliver en god oplevelse for alle”, slutter han.

tilbage til kandidat siden