HR-KONSULENT, TORBJØRN CHRISTENSEN FRA SPAR NORD I AALBORG Det skal give mening

”Det vigtigste for os, når vi indgår en aftale om virksomhedspraktik i Spar Nord, er, at det giver mening for begge parter. "

Det betyder, at vi ikke har nogen interesse i, at praktikanterne er hos os bare for at lave kaffe og kopier. Der skal være et reelt match mellem de opgaver, vi gerne vil have løst og kandidatens kompetencer. Derfor er proceduren præcis som ved en ansættelse. Vi får et CV, og hvis kandidaten matcher den opgave, vi har, bliver personen indkaldt til en jobsamtale. Er der et klart match, indgår vi gerne en aftale”, fortæller Torbjørn Christensen.

Det gode match
”Det gode match”, forklarer han, ” betyder for Spar Nord dels, at kandidaten kan medvirke til at løse konkrete opgaver i virksomheden og dels, at vi reelt kan bruge praktikken som en rekrutteringsvej. Vi får optimal indsigt i kandidatens faglige og personlige kompetencer og adfærd og kan med stor sikkerhed vurdere, om vedkommende vil være et seriøst emne til et ledigt job”, forklarer han.

For en af kandidaterne på et AS3 Employment forløb i Aalborg endte praktikken på 8 uger hos Spar Nord med at blive byttet ud med et barselsvikariat og senere med en fast stilling i deres juridiske afdeling i Aalborg, hvor hun sidder i dag. Se det giver da god mening – for begge parter.

Læs mere om Spar Nord her.

Ønsker du mere information?

Udfyld nedenstående formular og en af vores virksomhedskonsulenter vil kontakte jer.