DISSING+WEITLING Fra Spanien til fastansættelse

”Vi havde ikke ansat hende, hvis hun havde søgt en fast stilling hos os”, konkluderer økonomichef Ole Rejmers.

Den, han taler om, er en spansk bygningskonstruktør, som i forbindelse med et forløb hos AS3 Employment valgte at ringe til DISSING+WEITLING for at høre, om hun kunne få en praktikplads hos dem.

Ole Rejmers forklarer sin pointe: ”Der er stor ledighed blandt arkitekter. Vi får omkring 20 uopfordrede ansøgninger om ugen, så konkurrencen er benhård.  Hun ville ikke have haft en chance. For det første er hun bygningskonstruktør og ikke arkitekt, for det andet er hun nyuddannet og mangler erfaring, og for det tredje er hun fra Spanien, og derfor kan vi være i tvivl om, hvorvidt hun har viden og kompetencer til at klare de danske krav – eksempelvis dansk lovgivning”.

”Nu sker der så det, at hun selv henvender sig for at få en praktikplads. Vi beder hende sende et CV. Det ser interessant ud, og vi inviterer hende efterfølgende til en samtale, som bekræfter vores indtryk. Fordi hun kan komme i praktik og efterfølgende i job med løntilskud, tør vi tage chancen”, forklarer Ole Rejmers og fortsætter: ”Det tør vi, fordi der ikke er den samme økonomiske binding som ved en fastansættelse, og det vi sparer gennem praktik og løntilskud, bruger vi på at oplære og videreuddanne hende. Da det viser sig, at hun både er hurtig og har potentialet til jobbet, vælger vi til sidst at fastansætte hende. Men hendes held var, at hun ringede for at få en praktikplads hos os”, slutter han.

Læs mere om Dissing + Weitling her.

Ønsker du mere information?

Udfyld nedenstående formular og en af vores virksomhedskonsulenter vil kontakte jer.