AS3 Employment Shopping og zapping i Malmö, Stockholm, Göteborg og Helsingborg

Forløbet ”Stöd och matchning” i Sverige bygger på valgfrihed. Du bestemmer selv hvilken aktør, du vil tilknyttes, og er du ikke tilfreds med den, du vælger, kan du skifte til en anden.

Sådan er det, og der er aktører nok at vælge imellem. Ud over AS3 Employment Sverige er der i Malmö kommune hele 278 andre aktører. Af dem befinder de 37 sig i Malmö by. I Stockholm er der inden for en radius af 19 kilometer fra centrum 138 aktører.  33 af dem har adresse mindre end 5 kilometer fra den centrale bykerne. Så kandidaterne har store muligheder for at shoppe og zappe.

Hvad er Stöd och matcning?
”Stöd och matchning” er et landsdækkende tilbud til ledige, som har lang ledighed og en svag tilknytning til arbejdsmarkedet. Omkring 65 % har et lavt uddannelsesniveau, og mange er borgere født uden for Europa. Hos AS3 i Malmö er 40 % på holdet udlændinge.

Målgruppen er dog mangfoldig, og på forløbet finder man den ledige professor i kemi og nanoteknik side om side med den ufaglærte flygtning, der måske kun kan nogle få svenske gloser. Så der er et kæmpe spænd, som stiller store krav til rådgiverne, hvis støtte skal ”utgå från varje deltageres unika behov”, som det lyder i kravene fra Arbetsförmedlingen.

”Der er også en del ledige danskere på holdet. De kender jo arbejdsmarkedet i Danmark og har givet os et godt indblik i de muligheder, der er der. På under en time, kan du komme fra Malmö til København, så det er helt sikkert et interessant marked for os,” fortæller Personale og driftschef Kristina Jeppsson.

Valget er dit
Med de mange aktører på banen kan det være svært for den enkelte ledige at overskue og vælge. Nogen har en reference og vælger bevidst en bestemt aktør, mens andre tager den aktør, der ligger nærmest deres bopæl. Imidlertid er valgfriheden et helt afgørende parameter i den svenske model.

”Valgfriheden, mener vi, er en motiverende faktor. De kan altid vælge en anden aktør, hvis de for eksempel ikke er tilfredse med AS3, og de kan ikke beskylde nogen for at have tvunget dem til at være netop hos os. Så valget er dit og frit,” fortæller Kristina Jeppsson.

Når kandidaterne begynder hos AS3, får de den første dag en grundig introduktion til ”Stöd och matchning” og et login til AS3 Portalen. Kandidaten møder ind 2 – 4 dage om ugen mellem 4 og 12 timer. Oveni det har de en individuel samtale. For alle gælder det, at de i første omgang har 12 uger til at finde et job eller en uddannelse.  Kandidaten kan forlænges yderligere 12 uger efter aftale mellem sagsbehandler og kandidat.

Populære workshops og jobsøgningsteams
”Langt de fleste er gode til og glade for at arbejde i Portalen,” fortæller Kristina og forsætter,” og så er det et stort plus, at der findes en engelsk version, fordi vi har så mange udlændinge på holdene. Mange af dem er bedre til engelsk end til svensk”.

Ud over individuelle samtaler med kandidaterne tilbyder AS3 dem også workshops, hvor der arbejdes med forskellige temaer om jobsøgning. Hver uge er der mulighed for at skrive sig på tre workshops.

”De workshops, vi laver, er meget populære. Folk er meget motiverede,” fortæller Kristina Jeppsson, som glæder sig over kandidaternes energi og engagement.

Et andet meget populært tiltag er Jobsøgningsteamet. Kristina Jeppsson uddyber: ”Jobsøgningsteamet er vores netværksgruppe, hvor kandidaterne hjælper hinanden med at finde job. For at kunne deltage skal du have et tydeligt billede af dine kompetencer, have flere definerede jobmål, have et CV og en LinkedIn profil samt være i gang med aktivt at søge job”.

I forhold til teamet fungerer rådgiverne kun som facilitatorer. Der er en fast mødetid, men ellers er det kandidaterne selv, der tilrettelægger dagene. Hvilke emner der skal på dagsordenen. Sparring og feedback på netværksideer, ansøgninger, CV m.m.

Ligesom på de andre hold arbejdes der med planer for eget arbejde og den kommende uges opgaver og prioriteringer.

Den største udfordring
Kristina Jeppsson fortæller, at AS3 Employment ligger godt i markedet og laver rigtig gode resultater. Den største udfordring for at holde kadencen er at finde de arbejdsgivere, som vil og kan ansætte kandidaterne.

”Det handler ikke om, at vi ikke har dygtige kandidater på holdet, eller at de ikke vil i arbejde. Vi har mange motiverede kandidater med gode kompetencer, som kan gå i job fra dag ét, men det kan være svært at finde jobbet til dem,” konkluderer hun.

”Vi er begyndt at bygge vores eget netværk op, og flere og flere virksomheder kontakter os. Mange kender os som en seriøs samarbejdspartner, blandt andet fordi de har samarbejdet med AS3 Transition. Så vi er optimister og tror på, at det bliver bedre og bedre, og at vi kan hjælpe rigtig mange af vores kandidater i job,” understreger hun.

”Som Personale og driftschef er det en oplevelse at møde så mange forskellige og engagerede mennesker, som jeg ellers aldrig ville have mødt. Det er fantastisk,” slutter hun interviewet med et stort smil. 

Fakta

I begyndelsen af maj 2015 blev de første kandidater på ”Stöd og matchning” tilmeldt vores center i Stockholm. Efterfølgende har AS3 Employment i løbet af 2015 og 2016 yderligere åbnet centre i Malmö, Göteborg og Helsingborg.

Kontakt mig

Udfyld formularen og vi kontakter dig hurtigst muligt - Tak